لایف استایل سالم

با انداز گیری و کنترل فشارخون در منزل بیشتر آشنا شویم

اندازه گیری و کنترل فشارخون در منزل و blood pressure
خانم مرصعی
نوشته شده توسط خانم مرصعی

با انداز گیری و کنترل فشارخون در منزل بیشتر آشنا شویم.

جدیدا تبلیغات گسترده ای در مورد نقش انداز گیری و کنترل فشارخون در سلامتی افراد انجام شده است. شما می توانید به راحتی دستگاه فشارخون دیجیتال را از بسیاری از داروخانه ها تهیه کنید. اما به این مساله نیز دقت کنید که اگر فشارخون به روش اشتباه اندازه گیری شود می تواند نتایج خطرناکی داشته باشد. بیایید با هم ، روش استاندارد و درست آن را بررسی کنیم.

چند نکته ی ساده را در نظر بگیرید تا بتوانید از خطاهای بزرگ در اندازه گیری و کنترل فشارخون جلوگیری کنید و در نتیجه از داروهای فشارخون به درستی و به میزان مناسب مصرف کنید.

همه ی ما می دانیم فردی که مشکل فشارخون دارد، باید روزانه فشارخون خود را کنترل کند. که طی این مراحل بدانید آیا درمان دارویی درحال استفاده به درستی عمل می کند و یا اینکه باید آن را تغییر بدهید.

اندازه گیری و کنترل فشارخون بسیار مهم است اما همیشه ممکن است دچارخطا شوید!

  • شرایط اندازه گیری و کنترل فشارخون بسیار مهم است. فرد نباید استرس داشته باشد و یا در زمان نزدیک فعالیت فیزیکی نسبتا سنگین مثل بالا رفتن از پله داشته باشد. در این زمان ها فشارخون به صورت موقتی بالا می رود و فرد ممکن است به اشتباه داروی ضد فشارخون خود را زیاد کند. این کار خطرناک است، چراکه افت فشارخون می تواند برای فرد خطر مرگ داشته باشد.
  • اگر بلافاصله بعد از خوردن غذا و وعده های اصلی  فشارخون خود را اندازه گیری کنید، احتمال دارد که فشارخون به صورت کاذب کمتر نشان داده شود. بنابراین خوب است که حداقل یک ساعت بعد از غذا فشارخون خود را بگیرید.
  • نوشیدنی های الکلی، کافئین دار و چای می تواند حتی برای طولانی مدت فشارخون شما را افزایش دهند. الکل در ابتدا شما را ریلکس می کند چرا که عروق گشاد می شوند و در نتیجه فشار افت می کند، اما بعد فشار شروع به بالا رفتن می کند و حتی می تواند بالاتر از قبل از نوشیدن هم بشود.
  • مصرف مداوم الکل می تواند شما را به فشارخونبالا مبتلا کند. حواستان باشد که تا یک ساعت بعد از مصرف چای و قهوه فشارخون خود را اندازه نگیرید.
  • در علوم پزشکی ثابت شده است که دستگاههای اندازه گیری و کنترل فشارخون دستی (غیر دیجیتال) از دقت بالاتری برخوردار هستند و به این دلیل است که در کلینیک ها و بیمارستان ها از این دستگاهها استفاده می شود. استفاده از این دستگاهها نیاز به تمرین دارد. اگر مایل هستید از دستگاههای دیجیتال استفاده کنید، سعی کنید هر ماه آن را با دقت کارکرد یک دستگاه فشارخون دستی مقایسه کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. نکته ی دیگر درمورد این دستگاه های فشارخون دیجیتال این است که سنسورهای این دستگاه ها حساس ستند و باید به درستی نگهداری شوند تا سالم بمانند.
  • دستگاه فشارخون سنج را روی بازوی خود درست ببندید. به طور کلی فشارخون توسط هر دو دست گرفته می شود، اما به تازگی توصیه می شود که چندین بار فشارخون از هر دو دست گرفته شود و آن دستی که فشارخون بالاتری را نشان می دهد به عنوانن دست استاندارد فشارخون در نظر گرفته شود.
  • اگر اندازه ی بازوبند کوچک باشد و استاندارد نباشد باعث می شود که فشار سیستولیک (فشار بالا) به طور کاذب پایین و فشار دیاستولیک (فشار پایین) به طور کاذب بالا نشان داده شود. اگر می خواهید دستگاه فشارخون تهیه کنید. مسئول داروخانه میتواند به شما مورد مناسبی را پیشنهاد کند.
  • دستگاه را شل و ول روی بازو نبندید. این کار باعث می شود دستگاه فشار خون را بالاتر از حد طبیعی نشان دهد.
  • مساله ی بعدی وضعیت نشستن شما در زمان اندازه گیری فشارخون است. درست ترین حالت نشستن این است که بازو هم سطح قلب قرار بگیرد و نه پایین تر. اگر دستها پایین کنار بدن باشد اندازه گیری به صورت کاذب بالاتر و اگر دستها بالاتر از سطح قلب باشد، فشارخون به طور کاذب پایین تر خواهد بود.
  • هر زمان تصمیم گرفتید فشارخون خود را اندازه گیری کنید، پنج تا ده دقیقه با آرامش روی صندلی بنشینید و بعد دست به کار شوید.
  • خطای بعدی در مورد وضعیت قرار گیری بازوها است. بازو ها باید به صورت منبسط و کاملا رها در جایگاهی قرار بگیرند که به هیچ وجه تحت فشار نباشند. اگر لباسی که به تن دارید گشاد و نازک است، نیازی به درآوردن لباس نیست. مطالعات نشان داده است که در این حالت دستگاه فشارخون یکسانی را از روی لباس و بدون لباس نشان می دهد.
  • در حین اندازه گیری و کنترل فشارخون کار دیگری انجام ندهید. حتی موبایل یا وسایل مشابه دیگر را در دست نداشته باشید. تمام این جزئیات می تواند از لحاظ فیزیکی و روانی روی فشارخون شما در آن زمان تاثیر داشته باشد.

 

درباره نویسنده

خانم مرصعی

خانم مرصعی

کارشناس صنایع غذایی از دانشگاه فردوسی مشهد